Barangolások gyalogosan, bakancsban és túrakerékpáron

Bakancsban, két keréken

Bakancsban, két keréken

Blogindító

Valamit csak kéne ideírni, hogy miért vágok bele...

2020. december 11. - horvabe

Miért is hoztam létre ezt a blogot? Már tizenhat éve működik a túrázással, kéktúrázással foglalkozó honlapom, a https://www.kektura.click.hu, ahová a jelvényszerző túramozgalmak keretében megtett kalandozásaimat írom le. De nem csak túramozgalmakat teljesítek, hanem sokszor csak úgy nekiindulok az erdőknek, mezőknek, és úgy járom az országot. Ezekről a túrákról eddig nem írtam sehol sem, tehát ebben a blogban helyet kapnak majd az ilyen megmozdulások is. Másrészt viszont a honlapon elsősorban az útvonal tárgyszerű bemutatása a célom, ide viszont le szeretném majd írni a gondolataimat is, sőt, igyekszem teljesen szubjektíven megítélni mindent! Persze, amennyire lehet, mindenfajta politikai zöngék és felhangok nélkül.

És akkor röviden a blog címéről: miért bakancsban, két keréken a címe? Nagyjából húsz éve vagyok aktív gyalogtúrázó, innen jön a bakancs említése. Néhány éve viszont túrakerékpárral is elkezdtem járni hazánkat, ebből következik a két kerék említése. Sorrendjük egyáltalán nem fontossági sorrend, bár kétségtelen tény, hogy többet gyalogtúráztam, mint kerékpároztam eddig.

Végül magamról pár szót. Már a hatodik ikszben járok, de még aktívan dolgozom karbantartó mérnökként egy budapesti erőműben. Hobbim, sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy a szenvedélyem a túrázás és a fentebb már említett honlapom szerkesztése. Egyik célom az országjáró túramozgalmak teljesítése, az Országos Kéktúra több mint 1100 kilométerét már háromszor, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát kétszer, az Alföldi Kéktúrát pedig egyszer teljesítettem eddig. Jól haladok az Országos Kerékpáros Körtúrával, a 4100 kilométeréből eddig nagyjából a harmadát teljesítettem. És, ahogy már említettem, sokszor csak úgy különösebb cél nélkül kirándulgatok, túrázgatok, bakancsban, vagy két keréken...

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancsban-ket-kereken.blog.hu/api/trackback/id/tr4416328840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása